Nucu -hyvinvointialustat

Nucu on apuväline, joka auttaa rauhoittumaan ja luomaan turvallisuuden tunnetta silloin, kun elämäntilanne sitä vaatii. Nucu voi toimia esimerkiksi äidin sylin jatkeena pienelle vauvalle, keskittymis- ja nukahtamisapuna hektisessä elämäntilanteessa olevalle opiskelijalle tai rauhoittumisvälineenä ikäihmiselle aamu- , päivä- sekä iltatoimissa.

Eihän tästä malta päästää irti. Tuntuu niin mukavalta että voisin vaikka nukahtaa.

hyvinvointia kuulo- ja tuntoaisteilla

Nucujen toiminta-ajatus on yksinkertainen: Lisätä hyvinvointia luonnollisesti sekä kuulo- että tuntoaistin avulla. Nucu soittaa käyttäjän haluamia äänimaailmoja samalla värähdellen ja luoden niistä myös tuntoaistimuksia. Äänimaailmat voivat olla mitä vain: luonnon rauhoittavia ääniä, lempimusiikkia, äänikirjoja tai vaikka rauhoittavaa sydämen sykettä.

laatua ja käyttäjäystävällisyyttä

Nucut suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Päämateriaalina käytetään laadukasta kotimaista koivuvaneria. Materiaaliensa ansiosta ne kestävät kovaakin käyttöä, eikä pieniä kolhuja tarvitse pelätä. Nucun toimintoja on helppo hallita suurilla napeilla varustellusta yksinkertaisesta käyttöpaneelista. Puhdistaminen onnistuu kätevästi pyyhkimällä puupinnat desinfiointiaineella.

Huoleton ja kattava palvelukokonaisuus

Yritykset ja organisaatiot voivat hankkia kuukausimaksullisen Nucupalvelun. Palveluun kuuluu haluttu määrä Nucuja, huoltopalvelu, päivityspalvelu, asiakastuki sekä mahdolliset lisävarusteet. Palvelukokonaisuus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Palvelun kuukausihinta määräytyy Nucujen ja lisävarusteiden määrän sekä sopimuskauden pituuden mukaan.

Nucu Mukana ARJESSA

SAIRAALOISSA

Nucun ja unipesän yhdistelmä on käytössä erityisesti keskoloissa. Äidin kohdunomainen äänimaailma ja rauhoittava syke kuuluu sekä tuntuu unipesän pohjaosasta luoden turvaa silloinkin, kun vanhempien läheisyys ei ole mahdollista. Keskoloiden lisäksi Nucut sopivat käytettäväksi muillakin osastoilla. Esimerkiksi erilaiset lasten- ja nuorten osastot, vanhusten osastot sekä pitkäaikaisosastot voisivat tarjota Nucujen avulla lisätukea asiakkaidensa hyvinvointiin.

HOIVAKODEISSA

Nucu on mukana arjen monenlaisissa rutiineissa. Aamu käynnistyy mukavasti Nucun kanssa. Päivätoimissa Nucu on tuomassa sisältöä ryhmätoimintaan tai keskustelun herättäjänä kahvipöytään. Iltatoimissa Nucu voi olla tukemassa esimerkiksi rentoutumista tai nukahtamista. Kestävien ja turvallisten materiaalinsa ansiosta Nucu soveltuu käytettäväksi yksin- sekä hoitajan kanssa. Käyttötapoja on monia ja kehotammekin keksimään ja kokeilemaan uusia tapoja itse.

VAMMAISPALVELUISSA

Nucuja voidaan hyödyntää erilaisissa kehitysvammaisten palvelukodeissa samalla tavoin kuin ikäihmisten hoivakodeissa. Arjen rutiineihin saadaan helposti lisää aistien aktivointia joko yksin tai ryhmässä.

ERITYISKOULUISSA

Erityiskouluissa Nucuja voidaan käyttää esimerkiksi rauhoittumisen apuna tai välineenä luoda aktiviteetteja aisteilla. Erilaiset aistihuoneet sopivat hyvin näihin tarkoituksiin ja niissä Nucut ovat hyvä lisäväline päivittäiseen käyttöön.

MYÖS SINUN TOIMINNASSASI?

Kaikkia käyttökohteita ja tapoja ei varmastikaan ole vielä löydetty. Jos koet Nucujen sopivan käytettäväksi omassa toiminnassasi ota rohkeasti yhteyttä. Selvitetään yhdessä paras tapa luoda aistien hyvinvointia Nucujen avulla.

tuoteperhe

Nucu tuoteperheesen kuuluu kolme erilaista Nucu -mallia: Sävel, Sointu ja Syke. 

Lisävarusteina Nucuihin on saatavilla kahdenlaisia pehmusteita: Nucutyynyjä ja Nucupesiä.

sävel_logo

Sävel on pienikokoinen kattavilla ominaisuuksilla varustettu Nucu. Yhteensopiva Nucutyynyn kanssa. Pienen kokonsa vuoksi sopii käytettäväksi myös itsenäisesti pienille lapsille, erityislapsille ja ikäihmisille.

 • Koko 30 x 21 x 2,5 cm
 • Laaja äänimaisemakirjasto
 • Mahdollisuus toistaa omia ääniraitoja
 • Akun kesto noin 19 tuntia
sointu_logo

Sointu on suurikokoinen kattavilla ominaisuuksilla varustettu Nucu. Yhteensopiva Nucupesän kanssa. Sopii käytettäväksi esimerkiksi pienillä vauvoilla, ikäihmisillä ja erityislapsilla.

 • Koko 60 x 35 x 2,5 cm
 • Laaja äänimaisemakirjasto
 • Mahdollisuus toistaa omia ääniraitoja
 • Akun kesto noin 19 tuntia
syke_logo

Syke on suurikokoinen keskolakäyttöön suunniteltu akuton Nucu. Ainoa toiminto on toistaa rauhoittavaa kohdunomaista syke -äänimaisemaa. Yhteensopiva Nucupesän kanssa.

 • Koko 60 x 35 x 2,5 cm
 • Toistaa NucuSense -sykeääntä
 • Toimii verkkovirralla, ei akkua
Sävel

NUCUTYYNYT

Nucutyynyt on suunniteltu käytettäväksi yhdessä Sävel hyvinvointialustan kanssa. Nucu on helppo pujottaa tyynyssä olevan vetokejullisen taskun sisään. Tyynyssä on kaksi eri paksuista puolta, jonka ansiosta käyttäjä voi valita itselleen sopivan tuntuman. Saatavilla yhdessä koossa sairaalakankaalla tai Marimekkokuosilla. Tyynyt ovat konepestäviä.

Syke & Sointu

NUCUPESÄT

Vauvojen rauhoittumista ja turvallisuudentunnetta tukemaan tarkoitettu unipesä, joka on yhteensopiva Syke- ja Sointu -mallien kanssa. Nucu pujotetaan pesän pohjaosion sisään, josta ääni ja tuntuma välittyvät patjan läpi vauvalle. Saatavilla yhdessä koossa sairaalakankaalla tai marimekkokuosilla. Pesän kangasosa ja  pehmusteet ovat konepestäviä.