Nucu -hyvinvointialustat

Nucu on multisensorista stimulaatiota tuottava apuväline, joka aktivoi ihmisen kolmea pääaistia: kuulo-, tunto- ja näköaistia. Multisensorista stimulaatiota voidaan erityisesti hyödyntää esimerkiksi sairaaloissa pienille vauvoille, hoivakodeissa muistisairaille ikäihmisille tai erityiskouluissa opiskelijoille.

Eihän tästä malta päästää irti. Tuntuu niin mukavalta että voisin vaikka nukahtaa.

hyvinvointia aisteilla

Nucujen toiminta-ajatus on yksinkertainen: luoda aististimulaatioita luonnollisesti kuulo-, tunto- ja näköaistin avulla. Nucu soittaa ammattimaisesti tuotettuja, sekä halutessaan käyttäjän omia äänimaailmoja samalla värähdellen ja luoden niistä myös tuntoaistimuksia. Äänimaailmat voivat olla mitä vain: luonnon rauhoittavia ääniä, lempimusiikkia tai vaikka rauhoittavaa sydämen sykettä. Näköaistia Nucu aktivoi tuomalla omaperäisen ja uuden, luonnollisen koivupuisen esineen arkeen.

laatua ja käyttäjäystävällisyyttä

Nucut suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Päämateriaalina käytetään laadukasta kotimaista koivuvaneria. Materiaaliensa ansiosta ne kestävät kovaakin käyttöä, eikä pieniä kolhuja tarvitse pelätä. Nucun toimintoja on helppo hallita suurilla napeilla varustellusta yksinkertaisesta käyttöpaneelista. Puhdistaminen onnistuu kätevästi pyyhkimällä puupinnat desinfiointiaineella.

Huoleton ja kattava palvelukokonaisuus

Kuukausihintaiseen Nucupalveluun kuuluu haluttu määrä Nucuja, huoltopalvelu, päivityspalvelu, asiakastuki sekä mahdolliset lisävarusteet. Palvelukokonaisuus räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Palvelun kuukausihinta määräytyy Nucujen ja lisävarusteiden määrän sekä sopimuskauden pituuden mukaan.

Nucu Mukana ARJESSA

SAIRAALOISSA

Nucun ja unipesän yhdistelmä on käytössä erityisesti keskoloissa. Äidin kohdunomainen äänimaailma ja rauhoittava syke kuuluu, sekä tuntuu unipesän pohjaosasta luoden multisensorista stimulaatiota, silloinkin kun vanhempien oma läheisyys ei ole mahdollista. Keskoloiden lisäksi Nucut sopivat käytettäväksi muillakin osastoilla. Multisensorisen stimulaation on tutkitusti todettu vahvistavan vauvan aivojen hermoliitosten eli synapsien pysyvyyttä. Ensimmäisten muutaman elinvuoden aikana vauvojen aivot luovat valtavan määrän näitä liitoksia.

HOIVAKODEISSA

Nucu on helppo ja vaivaton tapa tarjota multisensorista aististimulaatiota. Hoivakodin arki on usein kiireistä, eivätkä hoitajat kykene jatkuvasti toteuttamaan stimuloivia aktiviteetteja ajan- ja resurssien puutteen vuoksi. Aististimulaation hankkimisen itsenäiset mahdollisuudet ovat yleensä rajattuja dementiasta kärsiville. Myöhäisessä dementian vaiheessa olevat ovat yleensä passiivisia hoivansaajia, eivätkä välttämättä pysty suoriutumaan rutiiniaktiviteeteista. Nucu on hyvä lisäapu silloin kun muuta aktiviteettia ei ole saatavilla. Kokonsa ansiosta Nucu on mobiili apuväline, jonka voi viedä sinne missä tarvitaan.

VAMMAISPALVELUISSA

Nucuja voidaan hyödyntää erilaisissa kehitysvammaisten palvelukodeissa samalla tavoin kuin ikäihmisten hoivakodeissa. Arjen rutiineihin saadaan helposti lisää aistien aktivointia joko yksin tai ryhmässä.

ERITYISKOULUISSA

Erityiskouluissa Nucuja voidaan käyttää esimerkiksi rauhoittumisen apuna tai välineenä luoda aktiviteetteja aisteilla. Erilaiset aistihuoneet sopivat hyvin näihin tarkoituksiin ja niissä Nucut ovat hyvä lisäväline päivittäiseen käyttöön.

MYÖS SINUN TOIMINNASSASI?

Kaikkia käyttökohteita ja tapoja ei varmastikaan ole vielä löydetty. Jos koet Nucujen sopivan käytettäväksi omassa toiminnassasi ota rohkeasti yhteyttä. Selvitetään yhdessä paras tapa luoda aistien hyvinvointia Nucujen avulla.

tuoteperhe

Nucu tuoteperheesen kuuluu kolme erilaista Nucu -mallia: Sävel, Sointu ja Syke. 

Lisävarusteina Nucuihin on saatavilla kahdenlaisia pehmusteita: Nucutyynyjä ja Nucupesiä.

sävel_logo

Sävel on pienikokoinen kattavilla ominaisuuksilla varustettu Nucu. Yhteensopiva Nucutyynyn kanssa. Pienen kokonsa vuoksi sopii käytettäväksi myös itsenäisesti pienille lapsille, erityislapsille ja ikäihmisille.

 • Koko 30 x 21 x 2,5 cm
 • Laaja äänimaisemakirjasto
 • Mahdollisuus toistaa omia ääniraitoja
 • Akun kesto noin 19 tuntia
sointu_logo

Sointu on suurikokoinen kattavilla ominaisuuksilla varustettu Nucu. Yhteensopiva Nucupesän kanssa. Sopii käytettäväksi esimerkiksi pienillä vauvoilla, ikäihmisillä ja erityislapsilla.

 • Koko 60 x 35 x 2,5 cm
 • Laaja äänimaisemakirjasto
 • Mahdollisuus toistaa omia ääniraitoja
 • Akun kesto noin 19 tuntia
syke_logo

Syke on suurikokoinen keskolakäyttöön suunniteltu akuton Nucu. Ainoa toiminto on toistaa rauhoittavaa kohdunomaista syke -äänimaisemaa. Yhteensopiva Nucupesän kanssa.

 • Koko 60 x 35 x 2,5 cm
 • Toistaa NucuSense -sykeääntä
 • Toimii verkkovirralla, ei akkua
Sävel

NUCUTYYNYT

Nucutyynyt on suunniteltu käytettäväksi yhdessä Sävel hyvinvointialustan kanssa. Nucu on helppo pujottaa tyynyssä olevan vetokejullisen taskun sisään. Tyynyssä on kaksi eri paksuista puolta, jonka ansiosta käyttäjä voi valita itselleen sopivan tuntuman. Saatavilla yhdessä koossa sairaalakankaalla tai Marimekkokuosilla. Tyynyt ovat konepestäviä.

Syke & Sointu

NUCUPESÄT

Vauvojen rauhoittumista ja turvallisuudentunnetta tukemaan tarkoitettu unipesä, joka on yhteensopiva Syke- ja Sointu -mallien kanssa. Nucu pujotetaan pesän pohjaosion sisään, josta ääni ja tuntuma välittyvät patjan läpi vauvalle. Saatavilla yhdessä koossa sairaalakankaalla tai marimekkokuosilla. Pesän kangasosa ja  pehmusteet ovat konepestäviä.